brkovi

Wovenhand u Novom Sadu: Duhovno putovanje muzikom

arhiva

Novosadska publika je imala posebnu priliku da sinoć u Sinagogi uživa u dvočasavnom muzičko-inspirativnom spektaklu benda Wovenhand.

U kamernoj atmosferi, pred punom salom, sastav Wovenhand upriličio je spiritualno putovanje u svet ritma severnoameričkih Indijanaca i američkog folka i bluza. Sat i po vremena jedinstvenog transcedentalnog zvuka začinjenog žestokim rifovima obojila su frontmenovo menjanje dve gitare i bluegrass banjo-a kao i dva mikrofona koje je odguravao i udarao u toku nastupa.

Ovaj trojac iz Kolorada čine David Eugene Edward – vokal i gitara, Ordy Garrisona- bubanj i Jeff Linsenmeir – klavir, priključeni član za evropsku turneju koja se sutra nastavlja u Hrvatskoj, Italiji i Švajcarskoj. Bend Wovenhand je nastao 2001. godine kao logičan nastavak benda Davida Eugene Edwarda 16horsepower u kome je takođe bio frontmen i tekstopisac. Harizma ovog muzičara, odraslog u porodici Nazarenskog sveštenika, je ono po čemu su ovi bendovi prepoznatljivi i po čemu odudaraju od striktne žanrovske odrednice. Sa crvenom trakom vezanom oko ruke, maramom na glavi, promuklim glasom, samanskom energijom on govori o biblijskim i filozofskim pitanjma uz jedinu interakciju sa publikom kroz standardno obraćanje rečenicom “Thank you for clapping”.

Predgrupa je bio minimal akustik alt-folk duo Mesta, na koji je, kako sami kažu, najveći muzički uticaj izvršio upravo Wovenhand.

Ostavite komentar: