brkovi

World Music zvezda Aziza Brahim i plesna atrakcija Batida dolaze na InMusic

aziza_brahimOTP World Stage InMusic festivala dovodi poznatu afričku muzičarku i pesnikinju Azizu Brahim, kao i Batidu, projekat iza kojeg stoji Pedro Coquenão.

Aziza Brahim stvara muziku koja vuče korene iz njene domovine – zapadne Sahare i Barselone, evropske metropole u kojoj danas živi i radi. U dosadašnjoj karijeri ostvarila je mnogo uspeha, prvo sa špansko-saharskim sastavom Gulili Mankoo sa kojim je objavila dva hvaljene izdanja: EP “Mi Canto” (2008.) i album “Mabruk” (2012.), u vlastitoj produkciji. Njen prošlogodišnji album “Soutak”, koji je producirao Chris Eckman, dobio je samo pozitivne kritike. Karakteriše se mešavinom malijskih, španskih i savremenih anglo-evropskih muzičkih stilova, a snimljen je uživo u Barseloni, u junu 2013. godine.

Plesna atrakcija Batida, odnosno tvorac tog projekta, muzičar i producent Pedro Coquenão, rođen je u Angoli, a odrastao u Lisabonu. Jedinstveni zvuk koji krasi Batidu nastao je spajanjem raznih stilova; house, kuduro, benga, semba, afrobeat i drugi. Prošle godine objavio je drugi album “Dois” za Soundway Records.

Ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala mogu se nabaviti po ceni od 299 kuna do 17. aprila.

 

Ostavite komentar: