brkovi

Whitesnake u Beogradu, Zagrebu, Skoplju i Sofiji

WhitesnakeKako je objavljeno na sajtu benda, a potvrdili iz Avalon produkcije, hard rok velikani Whitesnake izvodiće svoje i rearanžirane Deep Purple hitove u Beogradu, Zagrebu, Skoplju i Sofiji.

Prvi koncert u regionu je 21. novembra u Zagrebu u KC Dražen Petrović, zatim dan kasnije su u beogradskoj Hali Pionir. 24. novembra sviraju u sofijskoj Areni Armeec, a 25. su u Skoplju, u Boris Trajkovski hali. Koncerte u Skoplju, Beogradu i Zagrebu potvrdila je koncertna organizacija Avalon.

Na prvom koncertu u Beogradu, posle 2013. godine, bend će pomovisati “The Purple Album” na kome sviraju numere koje je Koverdejl pevao svojevremeno u bendu Deep Purple. Pesme poput “Burn“, “Soldier Of Fortune” i “Stormbringer” snimljene su u novom aranžmanu, ali uz dozvolu Ričija Blekmora, jednog od osnivača Purple-a. “Ovo je tribjut – omaž. To je moje veliko hvala Deep Purple-u za priliku koju sam dobio pre više od 40 godina”, rekao je Koverdejl koji je u tom bendu pevao od 1973. do 1976. godine, nakon čega je osnovao Whitesnake.

Jedan komentar o “Whitesnake u Beogradu, Zagrebu, Skoplju i Sofiji

Ostavite komentar: