brkovi

Voivod i Earth Ship u zagrebačkom Vintageu


Legendarni kanadski prog/thrash metalci Voivod stižu u utorak, 3. listopada, u zagrebački Vintage Industrial. Uz njih dolazi i njemački sludge/doomeri Earth Ship, koji su prošle godine izbacili studijski album za Napalm Records.

Karijera benda Voivod imala je strmoglave uspone i padove. Od velikih diskografa i velikih turneja pa do malih gigova 90-ih godina. Iako su u karijeri dugoj 32 godine prošli svašta, Voivod je i danas jedan od rijetkih bendova svog žanra koji radi novu glazbu, a da se publika ne mora žaliti da je sve bilo bolje ’88. Tridesetu godišnjicu proslavili su kao jedan od najutjecajnijih metal bendova generalno. Iza sebe imaju preko 20 službenih izdanja i još toliko, ako ne i više, neslužbenih izdanja i demo snimaka. Prvi album “War and Pain“, Voivod je objavio 1984. godine, dok je EP “Post Society” posljednje studijsko izdanje (2016, Century Media).

Postavu benda čine pjevač Denis Bélanger Snake, gitarist Daniel Mongrain Chewy, basist Dominique Laroche Rocky i bubnjar Michel Langevin Away. Originalni gitarista Denis D’Amour Piggy preminuo je 2005. godine, dok je basista Jean-Yves Thériault Blacky bend definitivno napustio 2014. Bitno je napomenuti da je u Voivodu svirao i Jason Newsted Jasonic (ex-Metallica) sa kojim su snimili tri albuma.

Iz Berlina stižu sludge/metal/doomeri Earth Ship koji zvuče kao atomski razbijač leda koji urgira oko Barentsovog mora popraćen moćnim rifovima koji su pak zaliveni tonama domaćeg viskija. Tako nekako oni sebe vide. Iza sebe imaju 5 izdanja, od čega je zadnji, ujedno i prošlogodišnji album “Hollowed” koji su potpisali za Napalm Records. Na posljednjem albumu jako dobro se može zamijetiti inovativno i maštovito slaganje pjesama koje variraju od savršeno mirnih dijelova do eksplozije dinamike kako to rade bendovi poput Kylese i Crowbara, sve zajedno umotano u morbidne melodije koje podsjećaju na AIC. Nabacite na to sve malo monolitnog doom momenta i imate savršenu slušnu igračku.

Karte su u pretprodaji po cijeni od 80 kn, a na dan koncerta mogu se kupiti po cijeni od 95 kn. Pretprodaja: Vintage Industrial (Savska 160) & Dirty Old Empire (Tratinska 18).

Podsjetimo, Voivod i Earth Ship samo dva dana kasnije, 5. listopada, sviraju i u Domu omladine Beograda.

Ostavite komentar: