Večer mađarskih kantautora u Začaranoj Močvari

duke-bluebeard

Duke Bluebeard

U srijedu, 30. studenoga, u sklopu projekta Začarana Močvara, zagrebački klub Močvara ugostit će dva mađarska kantautora, Dukea BluebeardaAndrása Upora.

Ova Začarana Močvara je posebna jer ćemo po prvi puta ugostiti mlade mađarske kantautore i konačno čuti kakvi su stihovi s one strane Mure i Drave. Kao domaći support zasvirat će svima poznat kantautor, skriven pod kodnim imenom Eine.

A. D. Lukacs Duke Bluebeard je kantautor i multi-instrumentalist koji živi i djeluje u Budimpešti. Prvi demo “Summer is Dead” je snimio 2013. godine, nakon čega je nastupao u raznim projektima mađarske underground scene. Introspekcija u izrazu samo je jedan mali djelić njegovog tajnovitog izraza, a prepoznatljiv raspon glasa kreira harmonije koje često idu puno dalje od riječi. Na prvom gostovanju u Močvari predstavit će pjesme s debi albuma “Friend or Foe” koji je izašao u ožujku ove godine za izdavačku kuću Lone Waltz Records. Imali smo prilike nedavno ga slušati i u zagrebačkom KSET-u kada je svirao prije Ben Caplana & The Casual Smokersa.

András Upor je kantautor iz Budimpešte. Njegova glazba ima korijene u delta i country bluesu s primjesama rock glazbe 60-tih i 70-tih prošlog stoljeća. Njegov energični nastup i upečatljiv stil pjevanja i sviranja često daju osjećaj kao da slušamo koncert čitavog benda. Debi album “Let the song work on you” izlazi 2015. godine s kojim će se i predstaviti na svome prvom koncertu u Zagrebu.

Eine je misteriozni pojedinac koji sjedi-leži-stoji-jede-spava-sanja iza projekata Vlasta Popić te njegova tekućeg odlijeva mozga Seine. U svom autonomnom izričaju “Eine”, pojedinac izvodi starije ili manje poznate, ili naprosto drugačije pjesme svojih prijašnjih i sadašnjih projekata, uz neke drage mu srcu obrade.

Začarana Močvara je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić. Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.

Upad je 25 kuna.

Ostavite komentar: