Vatra zaigrala “Tango” u novom spotu

vatra

Hit singl “Tango” hrvatske grupe Vatra dobio je i svoj video spot.

Video u režiji Filipa Filkovića Philatza u prvi plan stavlja Helenu Janjušević koja igra po celom gradu, ali i frontmena benda Ivana Dečaka.

Autor muzike i teksta je sam Ivan, dok produkciju potpisuje uspešni dvojac iz Svadbasa – Jura Ferina i Pavle Miholjević. Posebnost “Tanga” je u tome što u pesmi nema gitara, već je Dečak ovoga puta seo za klavir i time uveo novitet u zvuk ovog benda.

vatra_tangoPesma “Tango” ujedno je i najava sedmog studijskog albuma benda, čiji izlazak se očekuje krajem godine. Bend takođe podseća da im je ovo i jubilarna, 15. godina postojanja na sceni, te da će jubilej proslaviti koncertnom turnejom.

O pesmi je za Balkanrock pisala Dajana Lerić, u ovkiru rubrike “Kratki rezovi“: “I još jedan tango za kraj. (U slučaju da mi netko nije povjerovao kako je ples kao način zavođenja opet u modi, sada ste se sigurno malo zamislili.) Ovdje, doduše, ne morate učiti plesati tango, dovoljno će biti da uz klavir u pozadini izgovorite: „Samo mi stani na prste/Odgrizi mi usne/gorko-slatko/kao tango“ pa tko padne… Što se Vatre tiče, nakon 15 godina rada, kao najava sedmog studijskog albuma „Tango“ je osvježenje, a odlikuje ga jednostavnost i melodioznost.”

Ostavite komentar: