Uvertira objavila album prvenac i najavila promociju

Uvertira Novosadski bend Uvertira, upravo je objavio album prvenac “Iz rupe bez dna“.

Pesme sa njega snimane su tokom prošle godine u Studiju 1, za šta je bio zadužen Vladimir Moritz, i u studiju kod Zorana Stankovića. Za miks albuma pobrinuo se Vladimir Moritz, a za master Aleksandar Jovanović. Album je objavljen za izdavačku kuću Lampshade Media.

“Trebalo nam je oko godinu dana i mnogo truda i strpljenja, ali konačno imamo zadovoljstvo da predstavimo naš prvi album, “Iz rupe bez dna”. Pokušali smo da prenesemo deo energije sa svirki, i kroz to prenošenje, predstavimo deo onoga što osećamo, šta mislimo”, poručili su članovi benda.

Uvertira je novosadski bend osnovan u novembru 2007. godine, a od druge svirke sviraju u nepromenjenoj postavi, sa izuzetkom rastanka sa bek vokalima u prvoj godini rada. Krajem 2012. godine objavili su EP “Od brodova do olupina”. Pobeda na BARF-u pretprošle godine omogućila im je snimanje albuma prvenca. Album “Iz rupe bez dna” moguće je preslušati putem Deezer servisa.

Njegova promocija biće održana u novosadskom Firchie Think Tank Studio u četvrtak, 23. aprila, a tada će pre svirke najpre biti održana tribina tokom koje će članovi benda pričati o procesu snimanja i pisanja pesama.

Početak događaja zakazan je za 20.00 časova.

 

Ostavite komentar: