Uskoro “Valternativa” kompilacija valjevskih bendova

Valternativa

Zanimljiva kompilacija valjevskih bendova i muzičara pod nazivom ‘’Valternativa’’ pojaviće se na internetu 19. jula.

Valjevo trenutno ima veoma jaku scenu aktivnih izvođača čiji albumi su poprilično aktuelni. Neka od imena koja će se učestvovati na kompilaciji su: Deca Apokalipse, Tremendum, Y.o.x, Mr. Rabbit, Buket za Klaru, Ser Kromi, The Slack, Alex Mark

Ideja o kompilaciji koja će na jednom mestu okupiti i ujediniti valjevsku alternativnu muzičku scenu potekla je od Valjevca Vlade Stojanovića koji je godinama gostovao na više evropskih radio stanica sa mixevima, bio deo ‘’Space Invader’’ radija (UK), ‘’Laid Back’’ radija (Belgija), koji je jedan od poznatijih predstavnika Srbije na mixcloudu i koji trenutno radi sa Official J Dilla timom.

Oduševljen albumima koje u poslednje vreme predstavljaju muzičari iz Valjeva (Deca Apokalipse, Mr Rabbit, Tremendum), Vlada je poželeo da Srbiji, a i šire, prikaže ujedinjenu valjevsku scenu žanrovski neograničenu. Ovde ćete moći da čujete od heavy metala preko hip hop-a do elektronike. Takođe treba pomenuti da ‘’Valternativa ‘’okuplja izvođače koji rade godinama i već su izgradili sebi imena kao i nove nade Valjeva.

Kompilacija će se pojaviti 19. jula na bandcampu i bice dostupna za besplatno preuzimanje, a do tada preslušajte promo teaser mix.

Ostavite komentar: