Urban&4 zakazali koncert u Zagrebu

Damir Urban

Damir Urban i njegova “četvorka” održat će u subotu, 21. februara 2015. godine prvi koncert u maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova.

Bez sumnje jedan od naših najvažnijih glazbenika, autora i protagonista na pozornicu Doma sportova doneće najbolje iz gotovo tri decenije duge i bogate karijere započete 1984. u Rijeci. Urbanov rad hronološki se deli na pesme stvorene u bendu Laufer (1986. – 1996.) i na one s Četvorkom s kojom je u sretnoj vezi od 1996. do danas.

Prepoznatljivo ime stekao je već nakon prvog Laufer albuma, ponajviše zahvaljujući megahitovima “Budi moja voda”, “Svijet za nas” i “Lopov Jack”, nakon kojih je bend isporučio sjajne “Pustinje” s kojih je zasjao “Hej tata”. Rasformiranjem Laufera, po mnogima jednog od najvećih hrvatskih rock bendova ikad, Urban je prvo s En Faceom otpevao “S dlana Boga pala si”, a nakon toga objavio album “Otrovna kiša”. Singlovi s tog albuma – “Astronaut”, “Nebo”, “Robot” – predstavljali su uspešno izveden zaokret u zvuku koji je do perfekcije doveo mitskim izdanjem “Žena dijete”, možda i najboljim hrvatskim albumom poslednjih dvadesetak godina. “Black Tattoo”, “Odlučio sam da te volim”, “Mala truba”, “Samo”, “Ruke” obogatili su repertoar koji je nakon svega decenije aktivnog izdavanja imao impresivan popis songova. Album “Retro” iz 2004. doneo je, nakon šestogodišnje diskografske pauze, veliki hit “Mjesto za mene”, nakon kojeg je 2009. usledilo izdanje “Hello”, a 2012. i nagrađeni EP “Kundera”, prvo izdanje za Aquarius Records.

Tokom proteklih meseci su se pojavili, prvo “Sutra ćemo pričati”, a 26. novembra i sjajan singl “Priđi mi bliže”, koji su predstavili novi album “Mamut”, objavljen 28. novembra. Dugo očekivanih novih 11 pesama po prvim reakcijama spadaju u sam vrh svega što su Damir Urban, Marco Bradaschia, Sandi Bratonja, Saša Markovski i Luka Toman dosad napravili.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 60 kuna koja je na snazi do kraja godine. Od 1. januara do 20. febrara cena iznosi 70 kuna, dok će na dan koncerta koštati 90 kuna.

Ostavite komentar: