brkovi

Urban & 4 obradili “Ne brini” grupe U Škripcu (video)

Damir Urban

Hrvatski bend Urban & 4 snimili su svoju verziju pesme “Ne brini” popularne grupe U škripcu, za potrebe filma “Dječaci Iz Ulice Marksa i Engelsa“.

Spot je sniman na lokaciji Embrio production Zagreb i u njemu su korišteni kadrovi filma “Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa” u režiji Nikole Vukčevića, snimani u Zagrebu, Londonu i Podgorici.

Film prati Stanka, frontmena popularnog crnogorskog rok bend koji pred svoj veliki koncert planira da se osveti za ubistvo svoga oca, čiji je svedok bio kada je imao 16 godina. Film je nastao po motivima drame “Instant“, poznatog srpskog pisca i redatelja Đorđa Milosavljevića, po scenariju Milice Piletić i redatelja Vukčevića, a u koprodukciji Crne Gore, Hrvatske i Srbije, uz produkcijsku podršku Slovenije.

Damir Urban u filmu igra i jednu od uloga, a premijera je planirana za jesen.

Pesmu “Ne brini” u originalu izvodi beogradski sastav U škripcu, a nastala je u autorstvu frontmena i klavijaturista ove kultne beogradske grupe Zorana Vulovića Vuleta. Pesmu iz osamdesetih je odpevao jedan od najboljih crnogorskih vokala Aleksandar Tabaš, koji je u to vreme bio deo ovog beogradskog sastava.

Ostavite komentar: