Unfathomable Ruinaton sviraju u zatvorenoj kocki dok ne ostanu bez vazduha

Unfathomable-Ruination

Engleski death metalci Unfathomable Ruination su rešili da privuku pažnju javnosti zaista čudnim potezom. Naime, death metal petorka će tri puta nedeljno, od 3. jula do 1. avgusta, svirati u zatvorenoj zvučno izolovanoj kutiji dok im ne ponestane kiseonika.

Ovaj, slobodno možemo reći, performans, biće održan ispred londonske znamenitosti Gerkina (čuvena londonska moderna zgrada koja izgledom podseća na kiseli krastavac, otud i ime) od srede do petka u 18h, svake nedelje u pomenutom periodu.

Cela stvar je deo instalacije zvane “Box Sized Die“, portugalskog autora Joãoa Onofrea. “Trajanje koncerta je ograničeno vremenom koje je potrebno da se potroši sav kiseonik.”, rekao je Onfore dodajući da “Sa spoljašnje strane, posmatrači neće čuti ništa već će moći da vide čudne vibracije kocke. Bend će videti samo kada bude ulazio i kada bude izlazio iz kocke.”

Da li je ovaj potez benda pomeranje granica umetnosti ili samo konkretizovani vapaj za pažnjom, ostaje nam da vidimo, nadajući se da će čitavh poduhvat proći bez incidenata.

Londonski Unfathomable Ruination su nastali 2011. godine i izbacili su dva albuma Musical Album i Misshapen Congenital Entropy. Pogledajte spot za pesmu Carved Inherent Delusion, sa albuma poslednjeg albuma:

Ostavite komentar: