U2 snimili spot za “Invisible” u hangaru

u2

U2 su objavili spot za “Invisible” snimljen za tri dana u hangaru na Santa Monika aerodromu.

Irski rokeri u crno-belom spotu Marka Romaneka nastupaju pred omanjom publikom. Insert iz spota emitovan je premijerno 2. februara tokom finala američkog fudbala Super Bowla, a sada se može pogledati komletan video.

Pesma ej tada bila dostupna tokom 24 časa za besplatno preuzimanje. Zahvaljujući Amerčikoj banci (Bank of America) za svako preuzimanje doniran je 1 dolar u humanitarne svrhe. Novac je namenjen Globalnom fondu za borbu protiv Side. Saradnja Bonove organizacije RED i Banke sakupila je zahvaljujući preuzimanju pesme oko 3 miliona dolara.

Bono je potvrdio da se “Invisible” nalazi na novom albumu, ali da to neće biti prvi zvanični singl. “Ovo je samo kratak pregled, da podsetimo ljude da postojimo”, rekao je pevač. U gostovanju kod Zejna Loa na BBC radiju, Bono je rekao da su kao inspiracija za novi album poslužili Ramones i Kraftwerk: “Otvorili su celu slavinu za moje pisanje, kao neka vrsta pucanja brane”. Izrada albuma još traje i prema pevačevim rečima, biće gotov za dva meseca.

Ostavite komentar: