brkovi

U prodaji ulaznice za niški koncert YU Grupe

yu grupa (1)Počela je prodaja ulaznica za veliki jubilarni koncert YU grupe, pod nazivom “45 godina čistog rock n’ rolla”, koji će biti održan u dvorištu Univerziteta (Banovini) u petak, 02. septembra od 21 čas.

Najdugovečniji bend u istoriji domaće rock n’ roll scene će ovom prilikom promovisati i svoj novi album “Evo stojim tu” koji je nakon desetogodišnje pauze aprila meseca objavljen za PGP RTS. Pored nekoliko pesama sa pomenutog albuma, YU Grupa će pred niškom publikom odsvirati i sve svoje hitove, kao što su: „Crni leptir”, “Dunave”, “Kosovski božuri”, “Čudna šuma”, “Pustinja”,”Od zlata jabuka“, “Mornar”, “Dunavom šibaju vetrovi”, “Odlazim”, “Kome se raduješ”, “Blok” i druge.

YU Grupu su 29. novembra 1970. godine osnovala braća Dragi (gitarista) i Žika Jelić (basista), a ime za bend odabrala je publika na njihovom nastupu u zemunskom klubu Sinagoga, istog datuma, zahvaljujuću disk džokeju Zoranu Modliju, koji je pozvao publiku da predloži ime. Prvom pesmom i singlom “Nona”, čiji se tiraž odmah rasprodao, postali su pioniri smislene upotrebe etno zvuka u domaćoj rock muzici. Od tada do danas bend je objavio 12 studijskih albuma, 10 singlova i jedan živi album.

Ulaznice po promotivnoj ceni od 700 dinara mogu se kupiti u CD Sound music shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), Energy music shopu (TPC Kalča-prizemlje) i turističkoj agenciji Big Star (Cara Dušana 65). Promotivni period će trajati šest dana, tj. do subote 20. avgusta. Od ponedeljka, 22. avgusta ulaznice će se prodavati po redovnoj, pretprodajnoj ceni od 800 dinara, a na dan koncerta će koštati 1000 dinara.

Ostavite komentar: