Trobecove krušne peći i Brujači u zagrebačkom Vintageu

U četvrtak, 12. travnja, Vintage Industrial Bar dovodi jedan od najposebnijih rock bendova ovih prostora, Trobecove krušne peći. Uz njih će nastupiti još jedni heroji zagrebačke scene – Brujači, koje karakterizira opaki distorzirani bas, kratke i oštre gitarske sekvence koje režu poput žileta, plesni ritmovi i prodoran vokal što stvara njihov prepoznatljivi hard disco rolling thunder stil koji poziva na danse macabre.

Avangardni postpunk bend iz Zagreba, Trobecove krušne peći, snovan je 1981. godine te se izdvojio od ostatka scene s vrlo intenzivnom, konkretnom i bučnom formom rocka. Ono što je dodatno djelovalo na budućnost benda je bilo upravo i ime, s obzirom na to da su se nazvali po najpoznatijem serijskom ubojici u ondašnjoj Jugoslaviji, Metodu Trobecu, te su u imenu također spomenuli i način na koji se Trobec rješavao tijela svojih žrtava. Što sviraju? Alternativni rock, punk, postpunk, noise, no wave, psihodeliju s funkom…

Brujači su zagrebački bend koji je osnovan još u devedesetim godinama, a u raznim su inkarnacijama, uvijek dosljedni vlastitome izričaju, evoluirali do zvuka kojeg predstavljaju novim albumom “Ladanje” (Dirty Old Label / Geenger Records). Kreativnu okosnicu benda čine Mario Barišin (bas i glas), Franjo Glušac (gitara) i Viktor Krasnić (bubanj, glas), inače članovi raznih srodnih i kultnih projekata (Trobecove krušne peći, Haustor, Peach Pit, Franz Kafka Ensemble, Dosh Lee, Šumski…) koji pod znakovitim imenom Brujači stvaraju sasvim novu i specifičnu zvučnu sliku.

Karte se mogu kupiti po cijeni od 45 kn u pretprodaji u Vintageu i u Dirty Old Shopu, dok će na dan koncerta koštati 55 kn.

Ostavite komentar: