Tri banjalučka benda na Beton bini Demofesta

Kako je jedna od glavnih misija Demofesta promocija bendova i njihovog autorskog rada, banjalučki festival demo bendova će ove godine deo revijalnog programa desetog izdanja posvetiti lokalnim muzičkim snagama.Tako će na tvrđavi Kastel, pored već najavljenih bendova zasvirati bendovi Sopot, Važno obavještenje i Shanghai Street Fight, koji će ovim nastupima predstaviti svoja nova studijska izdanja. 

Ovi bendovi će nastupiti na novoj Beton bini Demofesta, koja će biti smeštena na letnjoj pozornici Kastela. Važno obavještenje će svirati u petak, 20. jula, dan kasnije će nastupiti Shanghai Street Fight, dok će Sopot zasvirati finalne večeri Demofest.

Petar Topalović, vokal grupe Sopot, kaže da su veoma srećni što će baš na Demofestu promovisati novi singl i video spot. “Smatramo da je Demofest idealan ‘kanal’ za promociju novih muzičkih ostvarenja banjalučke scene. Tu su na jednom mjestu okupljeni bendovi, mediji i publika iz regiona što samim time olakšava promociju. Posebno nas raduje što čemo imati priliku i da zasviramo pred publikom i da ponovo osjetimo energiju festivala”, naveo je Topalović.

I Đorđe Knežević, frontmen grupe Važno obavještenje kaže da se raduju nastupu. “To je za nas uvijek poseban događaj, bez obzira da li smo dio njega kao učesnici ili kao publika. Ove godine na Demofestu promovišemo i naš drugi album”, kazao je Knežević, čiji je bend 2013. godine od Demofesta dobio nagradu za najperspektivniji banjalučki bend.

Publici će diskografski prvenac predstaviti i Shanghai Street Fight, koji su se kao demo bend takmičili na sedmom izdanju Demofesta 2014. godine. “Presrećni smo što ćemo imati promociju našeg prvog albuma upravo na Demofestu. Emotivno smo vezani za taj festival iz puno razloga i uzbuđeni što se nakon tri godine ponovo vraćamo na binu Demofesta. Ovo je idealna prilika za promociju našeg novog materijala”, istakao je Nikola Kužet, gitarista ovog benda.

Konkurs za demo bendove ovogodišnjeg Demofesta je otvoren do 15. marta, a jubilarno izdanje festivala biće održano od 20. do 22. jula.

Ostavite komentar: