Tool se javili iz studija (foto)

Tool u studiju

Tool u studiju

Posle osam godina, sudskih tužbi i mnogo glasina kada će Tool načini svoj naredni kreativni potez, čini se su se pojavile prve istinite informacije koje ukazuju da je bend u studiju i da bi peti album mogao biti uskoro gotov.

Gitarista Adam Jones je uploadovao fotografiju na kojoj se nalazi frontmen Maynard James Keenan koji se nalazi zajedno sa preostalim članovima benda unutar studija, što nije uobičajeno za pevača Toola (bar dok muzika nije iskomponovana). Keenan je i izjavio tokom ove godine da on nije taj koji piše muziku već čeka da mu ostatak benda prosledi materijal.

Jones je tagovao navedenu fotografiju uz naziv “#SmokeOnThe Horizon“, koji bi mogao da nagovesti novo studijsko izdanje koje se čeka još od 2006. godine i poslednjeg albuma “10000 Days“.

Tokom jula je otkriven razlog zbog kog je dugo vremena odložen rad na novom izdanju. Kao jedna od glavnih tačaka je bila mentalna iscrpljenost usled mnogobrojnih tužbi sa kojima je bend morao da se sudski obračuna i izgubi milione dolara na sudske troškove.

Što se trenutnog kreativnog procesa tiče, bend radi na materijalu koji je većinom u metru 7/4. Postoji izvestan deo materijala svetlijeg karaktera, ali postoji i određeni deo muzike mračnije atmosfere.

Ostavite komentar: