brkovi

Thurston Moore na novom albumu sa članovima Sonic Youtha i My Bloody Valentinea

Thurston Moore

Terston Mur se opet ujedinio sa bubnjarem iz svog “pauziranog” benda Sonic Youth, Stivom Šelijem. Razlog je stvaranje novog benda, koji će se zvati Thurston Moore Band.

U postavi će se naći i basistkinja benda My Bloody Valentine, Debi Gudž i britanski muzičar Džejms Sedvards.

Mur okuplja bend zbog izdavanja solo albuma pod imenom The Best Day, koji bi trebalo da se pojavi do kraja godine u izdanju Matador Recordsa.

Terston se pre nekoliko meseci pojavio na kompilaciji obrada kultnog benda The Gun Club sa Igijem Popom i Nikom Kejvom, a početkom godine je njegov blek metal bend Twilight objavio poslednji album i prestanak rada.

Mur je bio glavni čovek kultnog sastava Sonic Youth, koji je na pauzi od 2011. godine. Bio je u braku sa koleginicom iz benda Kim Gordon, a bend imao uticaja na mnoge kasnije alternativne bendove. Terstonov stil gitare inspirisao je Brajana Molkoa, Bliksu Bargelda (bivšeg gitaristu Kejvovih The Bad Seedsa) i mnoge druge. The Best Day će biti četvrti Terstonov solo album, nakon akustičnog Demolished Thoughts iz 2011. godine. Što se tiče Terstonovog najpoznatijeg benda, kako je lično izjavio u maju ove godine: “Sonic Youth je na pauzi. U bendu vlada svojevrsna demokratija, i, dokle god Kim i ja ne možemo da nađemo zajedničko rešenje, bend ne može da funkcioniše normalno.”

Poslušajte najnoviji singl legendarnog gitariste Sonic Youtha, koji će se naći na albumu:

Ostavite komentar: