Thievery Corporation dolaze u Srbiju

Kultni sastav iz Vašingtona Thievery Corporation nastupiće na kragujevačkom Arsenal festu u petak 23. juna.

Thievery Corporation osnovani su 1995. godine, a tokom poslednje decenije kontinuirano razvijaju svoj zvuk i šire uticaj kroz studijske albume “The Mirror Conspiracy”, “The Richest Man In Babylon” i “The Cosmic Game”. Njihove popularne kompilacije “Babylon Rewound”, The Outernational Sound” i “Abductions and Reconstructions” redefinisali su pojam savremene svetske muzike i proširili njen uticaj na moderno stvaralaštvo brojnih umetničkih pokreta širom planete. Ono što čini možda i najveću atrakciju na Thievery Corporation turnejama jesu brojni vokali koji pevaju neke od najvećih himni ovog sastava.

Pored atraktivnih koncerata, Thievery Corporation su svetskoj javnosti poznati i po snažnom društvenom angažmanu i antiglobalističkom aktivizmu. Takođe, oni su i jedni od najsnažnijih abasa-dora Svetskog programa za hranu pri Ujedinjenim nacijama, uz čiju su pomoć uspeli da iprovociraju svesno razmišljanje svojih današnjih, veoma brojnih sledbenika.

Ovaj sastav je poslednji put gostovao u Srbiji 2010. godine, a za koncet na Arsenal festu, kako su najavili, spremaju posebnu listu njihovih velikih hitova.Thievery Corporation će ove godine, uz sastave Anthrax, Buzzcocks, Elvis Jackson, Urban & 4, Rambo Amadeus, učiniti Arsenal fest jednim od najvažnijih festivala u regionu.

Arsenal Fest 07 biće održan u Kragujevcu 22, 23. i 24. juna. U promo periodu komplet ulaznica za sve tri večeri na svim prodajnim mestima Eventima košta samo 1.800 dinara, dok je pojedinačna ulaznica 1.000 dinara. U Kragujevcu ulaznice za Arsenal 07 se mogu naći i u Domu omladine.

Arsenal se tradicionalno održava u prostorima na otvorenom u “Kneževom arsenalu”, bivšoj fabrici naoružanja iz 19. veka, i u zelenilom bogatoj “Zastavinoj bašti”, kao i u obližnjoj rustičnoj “Čaurnici”.

Ostavite komentar: