The Who najavili album i turneju povodom 50 godina postojanja

Tho Who

Legendarni sastav The Who će povodom svog jubilarnog 50.rodjendana “pokloniti” fanovima novi album kao i turneju pod simboličnim nazivom “The Who Hits 50” koja bi trebalo da otpočne u Britaniji novembra tekuće godine, a da se nastavi u Severnoj Americi naredne.

Kako je u intervjuu objasnio pevač Roger Daltrey jubilarna turneja treba da predstavlja “početak dugog opraštanja”, dok ga je uz smeh kolega gitarista Pete Townshend dopunio “prostitutke, heroin, kokain…više ne možemo to da podnesemo”. U svakom slučaju fanovima koji budu u prilici da prisustvuju turneji ovi rok veterani obećavaju “neverovatno putovanje” kroz celokupan repertoar od začetaka pa sve do poslednjih izdanja.

Što se tiče najavljenog albuma grupa se sprema da ovog leta provede u studiju i posveti se svom novom ostvarenju na koje se čeka još od 2006. kada je izašao album “Endless Wire“. “Već imamo u planu 3 pesme na kojima tek treba da se radi. Pokušačemo sa malo bazičnijim pristupom nego što inače radimo, mada moje pisanje je poprilično konfuzno u poslednje vreme, više zvuči na prog rok nego na pub rok ” rekao je Townshend.

Za zabrinute fanove turneja nije eksplictno okarakterisana kao “oproštajna” jer kako tvrde i sami “planiramo da sviramo dok ne odapnemo, ali moramo da mislimo na to šta je realno u našim godinama, a ovako velike turneje više nisu”.

Ostavite komentar: