brkovi

The View dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture

The View
Škotski indie pop bend The View dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture u utorak, 9. veljače, u sklopu promocije novog albuma “The Ropewalk”.

Škotska četvorka The View nastala je 2005. godine u Dundeeju, a u svojoj glazbi miješaju razne utjecaje kao što su punk, pop, alternative rock, pop punk, powerpop i folk. Bend čine Kyle Falconer, glavni vokal, ujedno svira i gitaru, piano, ukulele i harmoniku, Kieren Webster je na bas gitari i prateći vokal, Pete Reilly je glavni gitarist, a Steven Morrison je na bubnjevima i perkusijama. Sve je počelo 2006. kada je debitantski EP “The View” dobio veliku podršku BBC radija, lokalnih medija, te su kasnije te godine bili uvršteni na lineup Reading i Leeds festivala, da bi nakon toga svirali u Japanu i SAD-u.

Debitantski album “Hats Off to the Buskers”, na kojem su surađivali s Owenom Morrisom, producentom Oasisa i The Vervea, objavljen je 2007. godine i odmah je ušao na prvo mjesto UK top ljestvice, bio nominiran za Mercury nagradu, a najpoznatiji singl s albuma je “Same Jeans”. Drugi album “Which Bitch?” objavljen je 2009. godine i debitirao je na 4. mjestu UK albuma, a radijsku podršku su osigurali singlovi “5 Rebbecca’s” i “Shock Horror”, dok dvije godine kasnije bend objavljuje treći album “Bread and Circuses“. 2012. bend objavljuje album “Cheeky For A Reason”, a sami za njega kažu da zvuči kao da je The Clash obradio Fleetwood Mac.

The View 2015. godinu obilježavaju objavom albuma “The Ropewalk”. Producirali su ga Albert Hammond Jr i Gus Oberg (The Strokes), a sam bend kaže da je to njihov do sada najinovativniji i najambiciozniji album.

Ulaznice za koncert u pretprodaji su po cijeni od 50 kn, odnosno 65 kn na dan koncerta.

Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture, Aquarius CD shop, Dirty Old Shop te prodajna mjesta Entrio.hr i www.entrio.hr

Ostavite komentar: