brkovi

The Shivas u poseti Srbiji

The-ShivasOvog leta The Shivas iz Portlanda (S.A.D.) su ponovo na evropskoj turneji i po prvi put će posetiti Srbiju. Zakazani su koncerti u novosadskom Brodu Teatar 18. avgusta, 22. avgusta Kladovo i beogradskom Kulturnom Centru Grad 23. avgusta.

Lider ovog fenomenalnog surf/psych/indie/garage/folk benda, Jared Molyneux ( gitara i vokal), formirao je bend 2006, još u srednjoškolskim danima sa bratom ( Colby Molyneux: bubnjevi) i prijateljem ( Eric Shanafelt: bas). U početku postava je bila nestabilna i menjala se u potrazi za idealnom. Ključni momenat je bio dolazak talentovane bubnjarke Kristin Leonard koja zauzima Colbyjevo mesto za bubnjevima i učestvuje u pisanju pesama. Po završetku srednje škole rani snimci izlaze kao prvi album „Where Have You Gone To“, The Shivas skreću pažnju na sebe i potom se ozbiljno bacaju na turneje po SAD, trudeći se da se usviraju i da se za njih čuje u svakom malom mestu.

Drugi album „Freezing To Death“ izlazi dve godine kasnije potvrđujući veliki napredak naročito u sviračkom pogledu. The Shivas i dalje balansiraju između više 60’s žanrova (psychedelia, garage punk, surf, folk) kombinujući ih sa indie-pop stilom kome naginju, ali će tek sledeća dva albuma, „Whiteout“ iz 2013. (K Records / Burger Records) i prošlogodišnji „You Know What To Do“ (K Records / Burger Records), potvrditi The Shivas kao uistinu vredan mladi bend koji obećava.

Ostavite komentar: