The Government obeležava godišnjicu izlaska debi albuma video singlom “Rain”


Godinu dana nakon objavljivanja prvog studijskog albuma “Razbudi me” jedan od najznačajnijih aktivnih makedonskih bendova, The Government iz Bitolja, objavljuje svoj šesti video singl sa njega, urađen za pesmu “Rain“. Ovim spotom se zatvara projektovana programska celina i nastavljaju se završni radovi na novom dugosvirajućem izdanju.

“Rain” je režirala Hana Milenkovska i u njemu igraju Valentino Apostolovski i Andrijana Andreeva. Za kamere su bili zaduženi Martin Popovski, Tomi Mm i Zlatko Nikodinovski, dok je i ekipa za montažu neobično brojna – Keti Talevska, Martin Popovski i Zlatko Nikodinovski. Sniman je na dve lokacije, u Univerzitetskoj sali i na krovu jedne zgrade u Skoplju.

U svetlu aktuelnih političkih previranja u Makedoniji ovo je, po njihovim rečima, jasna i nedvosmislena poruka sa koliko se apsurdnih stvari normalan čovek suočava u jednom korumpiranom društvu koje više nije u stanju ni da vidi, ni da oseti svu lepotu prostranstava koja ga okružuju.

Uz ovaj singl The Government je načinio i kraći video poster “Buđenje (toa e toa)” u kome članovi grupe govore o današnjoj, izuzetno teškoj, situaciji u kojoj se nalazi alternativna muzika u Makedoniji i daju predloge kako bi ona mogla da se revitalizuje.

Ostavite komentar: