brkovi

The Gories krajem maja u Beogradu

goriesKultni američki garažni rock trio, The Gories, održaće koncert 26. maja u Domu omladine u Beogradu.

Bend su 1986. godine u Detroitu formirali Mick Collins (gitara/glas), Dan Kroha (gitara/glas) i Peggy O’Neill (bubnjevi). Prvu ploču “House Rockin” snimili su u zapuštenoj garaži tik uz studio izdavača Wanghead Records. Najpre je trebalo da se snima u samom studiju, ali je bend procenio da će garaža bolje da sačuva autentičnost zvuka. Ploča je izašla 1989. godine. Sledeće godine snimaju i drugi LP “I Know You Fine, But How You Doin“, koji producira Alex Chilton (The Box Tops, BIg Star) u Memfisu. The Gories za Crypt Records objavljuju “Outta Here” 1992. godine kada odlaze na evropsku turneju koja će se završiti brže nego što je počela. Zbog problema unutar samog benda, Peggy odlučuje da se vrati kući i napušta grupu.

Ponovno okupljanje najavljeno je u septembru 2008. godine kada je Greg Oblivian objavio da će tokom sledećeg leta The Gories i The Oblivians svirati zajedničku dvonedeljnu turneju po Evropi. Ljudi koji su prisustvovali tim koncertima govore da su im i danas to najbolji koncerti u životu.

Ove godine njihova prolećna turneja obuhvata 20 koncerata, listom svi po zapadnoj Evropi, osim jednog koji će se dogoditi u prestonici Srbije.

Predgrupe grupi The Gories biće beogradski bendovi Bag of Dicks i Stuttgart Online.

Ulaznice su u pretprodaji putem Eventim prodajne mreže:

  • do 30. aprila 1500 dinara,
  • od 1. do 25. maja 1700 dinara
  • na dan koncerta 2000 dinara.

Ostavite komentar: