The Doors Alive – The Doors Tribute u Beogradu sredinom februara

Povodom pet decenija od nastanka legendarnih The Doorsa, u Domu Omladine Beograda će 11. februara predstojeće godine biti održan pravi spektakl. Radi se o nastupu Britanaca The Doors Alive, koji važe za svetski najbolji tribute bend ovog čuvenog kalifornijskog sastava.

TDA predstavljaju skupinu koja kako muzički, tako i vizuelno, u potpunosti dočarava opus i celokupnu priču večnih The Doorsa. U ovom slučaju to podrazumeva hipnotički zvuk orgulja koji je bio karakterističan za ovaj bend, pojednostavljena ritam sekcija koja ih je takođe činila posebnim (nikad nisu imali basistu u postavi, već je klavijaturista, Ray Manzarek, desnom rukom svirao orgulje, a levom rukom bass deonice), prodoran bariton za mikrofonom kojim je besmrtni Jim Morrison i pevao i recitovao, kao i gruba blues gitara na kojoj je Robby Krieger komponovao neke od najvećih hitova ove grupe. Kako bi TDA postigli originalan zvuk The Doorsa, članovi koriste iste instrumente koji su nekad koristili sami Doorsi, kao što su Fender Rhodes Bass, Vox Continental klavijature i Gibson „SG“ gitaru.

Ovaj tribute sastav je postigao brojne uspehe širom sveta. TDA pune neke od najprestižnijih dvorana i klubova po celoj Evropi i Velikoj Britaniji i oduševljavaju publiku od Los Anđelesa do Berlina. Takođe su nastupili kao glavni bend na najvećem festivalu posvećenom grupi The Doors „The Feast Of Friends“, rasprodali liverpulski „Cavern Club“ i mančesterski „Academy“, a konstantno sviraju na open-air festivalima u Engleskoj, Škotskoj i Nemačkoj.

U okviru ovog koncerta prisutni će moći da čuju najveće hitove The Doorsa koji spadaju u lektiru rok muzike, a pojedini čak i u opštu kulturu: “Light My Fire”, “Riders On The Storm”, “People Are Strange”, “The End”, “When The Music’s Over”, “L.A. Woman” i mnoge druge.

Ulaznice mogu da se nabave na svim prodajnim mestima Eventima –www.eventim.rs – i to:
– po promotivnoj ceni do 31. decembra 2016. godine – 1.600,00 RSD
– od 1. januara 2017. godine po ceni – 1.900,00 RSD
– na dan koncerta po ceni – 2.500,00 RSD

Ostavite komentar: