The Casualties i The Exploited priredili Srbiji pank rok spektakl

The Exploited, foto: Nemanja Đorđević

Kultni pank bendovi The Exploited i The Casualties, uz pomoć benda Code Red, na zajedničkoj turneji su već nekoliko meseci. U okviru nje sinoć su posetili i Beograd gde su nastupili u velikoj sali Doma omladine.

Sa nekih pola sata kašnjenja koncert otvara nemački bend Code Red. Iako su članovi u ozbiljnim godinama, tek od skoro ovaj bend funkcioniše, te iza sebe imaju svega jedan album „Deceiver“.

Code Red

Koncert su u potpunosti posvetili svom debi izdanju, osim obrade Misfitsa „Lost Caress“, za koju su imali pomoć publiku. Pred stotinak ljudi oni prave sjajnu uvertiru za ono što će uslediti.

Kratka pauza između bendova poslužila je da dobar deo publike ispuni salu Amerikana pred nastup njujorškog benda The Casualties. Kreću sa „Casualties Army“, a sa istom kreće i ludilo u publici, mada je i na bini bila slična situacija, gde se Jorge Herrera na samom startu polio flašom piva.

The Casualties

Usledili su, imeđu ostalih, i hitovi „Punk Rock Love“, „Unknown Soldier“ i „Made in N.Y.C.“. Sa publikom je čestu, i veoma uspešnu komunikaciju, imao basista Rick Lopez prenoseći statove benda kako o ogradi koja nepravedno separatiše publiku i bend, tako i o naci pankerima. Za sam kraj „We Are All We Have“ kao apsolutna kulminacija ovog sjajnog  nastupa.

The Casualties

Nakon The Casualties bina je bila spremna za zvezde večeri, i jedan od najvećih pank bendova, The Exploited. Posle nastupa u Belgiji, pre nekoliko dana, frontmen benda Wattie Buchan doživeo je srčani udar što ga je onemogućilo da nastavi turneju. Međutim, on je izrazio želju da bendovi nastave bez njega, kako bi publika, ipak, dobila nastupe koje je čekala. Kao trojka, uz čestu pomoć gitariste i basiste The Casualties-a bend je uspeo da izgura nastup bez problema, čak i jako uspešno.

The Exploited

Naravno, nedostatak frontmena je bio uočljiv, ne toliko zbog vokalnih sposobnosti, već više zbog same pojave. Ipak, treba svakako odati priznanje ostatku benda koji je publici pružio sjajan koncert.  Ređali su sve hitove benda, kojih, itekako, ima. Kada je krenuo prvi bis, bubnjar benda Wullie Buchan, Wattie-jev brat, uputio je, preko telefona, video poziv legendarnom frontemenu. Publika nikako nije dala bendu da napusti binu, pa su se vraćali i na drugi bis. Dokaz da je ovaj koncert, itekako, uspešno odrađen, uprkos nemiloj situaciji koja mu je prethodila.

Pred nastup The Exploiteda, većina fanova je bila skeptična. Delom zbog nedostatka glavnog člana benda, ali najviše zbog incidenta na prethodnom nastupu u Beogradu. Oni su nastupali pre 12 godina u SKC-u u Beogradu, a taj koncert ostaće upamćen po incidentu, odnosno bačenom suzavcu, nakon svega četiri pesme. Zbog toga je skepticizam, ili više strah, kod publike bio sasvim logičan. Međutim, koncert je protekao u savršenom redu, pozitivno i bez ikakve naznake incidenta.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Ostavite komentar: