The Cardigans u Hrvatskoj

Zagrebački radio Yammat FM fueled by Cockta ove godine u goste dovodi sjajnu švedsku pop grupu The Cardigans. „Lovefool“, „Erase/Rewind“, „My Favourite Game“, „For What It’s Worth“ su samo neki od sjajnih hitova ove grupe.

Sjajnim Šveđanima, ovo će biti prvo gostovanje u Hrvatskoj, a pred zagrebačku publiku u Laubi staće u subotu 25.11. Svojim DJ setovima publiku će zabavljati Siniša Švec i SMS Deutsch.

Do ulaznica za Yammatovo 3 fueled by Cockta moguće je doći isključivo slušanjem Yammat FM radija na 102.5 MHz (ili putem streama na www.yammat.fm ) ili na stranicama Cockte na www.cockta.eu

Da su jedna od najznačajnijih pop grupa u zadnjih dvadeset i pet godina, govore činjenice da su ove godine ušli u švedski muzički Hall of Fame, imali retke ali birane nastupe kao nastup na dodeli Nobelove nagrade 2004. godine, i prodali preko 15 miliona ploča širom sveta.

Bend je izdao novi album Long Gone Before Daylight koji je još jedna prekretnica u samoj karijeri. Od dosadašnjeg pop i laganog zvuka, Cardigansi se okreću oštrijim deonicama sa pomalo tugaljivim melodijama američkog countryja. Mračnija je i Nina koju svoju prepoznatljivu plavu kosu boji u tamno crno, a kasnije je priznala kako je u tom razdoblju volela “piti i pisati.” Posljednji album Super Extra Gravity izdaju 2005. godine, a nakon promocije i mini turneje članovi benda se povlače i rade na samostalnim muzičkim karijerama. Ipak, šest godina kasnije, nakon nekoliko venčanja, rođenja dece, nekoliko kilograma više ali sa istim entuzijazmom, Cardigansi se ponovno, sasvim slučajno okupljaju 2012. Naime, pozvani su na veliki švedski Hultsfred festival nakon kojega ponovno kreću u zajedničko delovanje. 2013. godine ugovorili su turneju po Japanu, Kini i Rusiji, a bili su i na Jakarti.

Iako nisu snimili novi album, bend i danas povremeno zasvira zajedno, a pojedinačno je najaktivnija Nina koja je izdala i samostalni album Animal Heart. Svensson se udružio s Maxom Martinom koji ga je spojio as One Directionom, Avril Lavigne, Ellie Goulding, Arianom Grande te sa Meghan Trainor. Kako god, The Cardigans su definitivno istaknuti deo evropske, ali i svetske muzičke scene te su i dan danas rado slušani.

Jedan komentar o “The Cardigans u Hrvatskoj

Ostavite komentar: