brkovi

The Black Keys o detaljima albuma “Turn Blue”

black_keys

Predstojeći album The Black Keys inspirisan je stilom rada italijanskog kompozitora Nika Fidenka u špageti vestern filmovima. Takođe, “Turn Blue” je prvi album na kome je duo eskperimentisao sa semplovima.

Bendov osmi studijski album “Turn Blue” biće u prodaji od 11. maja i sadržaće 11 pesama. U intervju za NME dvojac je otkrio da pesma “Year In Review” je prva na kojoj su koristili sempl, sa isečkom Fidenkove pesme. “Weight Of Love” otvara album i kako je dugačka skoro 7 minuta, zvanično je bendova najduža numera. Den Ojerbah za nju kaže da “nikada nije uradio gitarski solo poput toga”.

Album je producirao Danger Mouse zajedno sa Karnijem i Ojerbahom. Najavio ga je, ni manje ni više, čuveni bokser Majk Tajson preko svog tviter profila. Tajson je podelio sa pratiocima misteriozni YouTube klib “Turn Blue” o hipnoterapiji na čijem kraju su razotkriveni prvi detalji albuma.

Trogodišnja diskografska pauza je najveći razmak između dva izdanja ovog benda. Naslednik uspešnog “El Camino” najavljen je singlom “Fever” i uživo će premijeru imati i u našim krajevima, tačnije u Zagrebu na INmusic festivalu.

Spisak pesama:

‘Weight of Love’
‘In Time’
‘Turn Blue’
‘Fever’
‘Year In Review’
‘Bullet in the Brain’
‘It’s Up to You Now’
‘Waiting on Words’
’10 Lovers’
‘In Our Prime’
‘Gotta Get Away’

Ostavite komentar: