T.E.T.R.A. obradili Rundekovu “Grane smo na vjetru”

TETRA

Zagrebački minimalistički duo T.E.T.R.A. predstavlja svoj prvi službeni singl “Grane smo na vjetru”. Riječ je o iznimno zanimljivoj obradi poznate pjesme Darka Rundeka, koja je objavljena na legendarnom albumu “Apokalipso” iz 1996. godine.

Goran Čučković, tekstopisac, kompozitor i kreativna snaga T.E.T.R.A.-e objašnjava zašto su upravo pjesmu “Grane smo na vjetru” odabrali za svoj prvi singl: “Snažna energija Grana oduvijek je hipnotički djelovala na mene. Postala je sastavni dio mog duhovnog bića i često sam se podsvjesno vraćao njezinoj ‘beskonačnoj’ bas liniji, a istina refrena i genij tekstopisca obaraju me od prvog tinejđerskog slušanja. Za mene je to pjesma duše. Istina jednog trenutka u nekoliko riječi. Ideja za obradu dogodila se potpuno spontano, rekao bih čak i neočekivano. Naprosto je kao takva izašla iz mene, u segmentima. Koje smo istom lakoćom povezali u gotovu pjesmu, gdje minimalistički odnos zvukova ima za cilj prikazati osjećaje ljubavne intime između dva bića u jednom vremenu te općenito čežnju ljubavnog zanosa.

T.E.T.R.A.” je sastav osnovan 2014. godine, čiju postavu čine Rosana “The Angel Voice” Šimunović, kao glavni vokal i Goran Čučković u ulozi tekstopisca, kompozitora, aranžera i vokalista. Njihova glazba nastaje na neuobičajen način – sve odsvirane muzičke dionice, zvukovi i efekti su snimljeni na uređaj “Loop Station”, s kojega tijekom nastupa uživo miksaju zvukove u maniri DJ-a te ih, istovremeno s vokalnom izvedbom, stapaju u jedinstvenu glazbenu cjelinu.

Ostavite komentar: