Švedski Port Noir dolazi u Beograd

Port Noir

Metal bend iz Švedske Port Noir održaće koncert u beogradskom KC Grad 8. februara naredne godine. Kao domaća podrška pridružiće im se grupa Plavo iz Kruševca.

Port Noir je osnovan tek pre tri godine, ali njihov razvojni put se odvija galopirajućim tempom. Novembra 2011. trojica prijatelja iz Södertälje-a, gradića nedaleko od Štokholma; AW Wiberg, Andreas Hollstrand i Love Andersson su upriličili session u prostoriji za vežbanje sa ciljem da stvore nesto sveže. Posle samo par sati nastao je prvi snimak pesme “Sun dé Man” koji su postavili na youtube bez velikih pretenzija. Međutim, numera se jako dopala pevaču grupe In Flames, Andersu Fridénu te ih je odmah kontaktirao i ponudio ugovor za sopstvenu izdavačku kuću Razzia Notes. Samo šest meseci kasnije Port Noir su uspešno otvorili nastup In Flames u Štokholmu što ih je lansiralo u centar pažnje skandinavske, pa i evropske gitarske scene. Nedugo zatim ulaze u Dugout Studios u mestu Uppsala i započinju rad na svom debi albumu “Puls” u saradnji sa producentom Daneilom Bergstrandom (Meshuggah, Dimmu Borgir, Soilwork…).

Plavo je instrumentalni post-rock bend iz Kruševca. Članovi sastava su već duže vreme aktivni na hardcore sceni pri bendovima The Bridge, Jain, Deadrise, No Way Back… Eksperimentišuci sa različitim žanrovima osnovna ideja benda je muzička potraga za vezom koja spaja čoveka i univerzum. Pronaći u sebi drugog sebe, osluškivati i posmatrati stanara svoga tela, njegov osećaj opažanja.

Pretprodaja karata po ceni od 600 dinara počinje u ponedeljak, 1. decembra na šanku KC Grad. Na dan koncerta cena ulaznice će iznositi 800 dinara.

Ostavite komentar: