Sve je spremno za banjalučku “Rok Simfoniju”

roksimfonija1

U toku su posljednje pripreme za muzički projekat više banjalučkih muzičara pod nazivom “Rok Simfonija”, koji će biti održan u Kulturnom centru “Banski dvor” u Banjaluci, 25. i 26. oktobra.

“Rok simfonija” je muzički projekat zamišljen kao spoj modernog i klasičnog. Projekat je pokrenut prije pola godine, a cijeli rad je zasnovan na entuzijazmu i ljubavi prema muzici. Okosnicu “Rok simfonije” čine članovi banjalučkog benda Tupas mene (gitarista, basista, bubanjar) i Zlatan Mirić za klavirom, a pod dirigentskom palicom Branke Radošević.

roksimfonija2“Rok simfonije su svakodnevnica u modernom svijetu, a za njihovu realizaciju trebalo bi da budu ispunjeni određeni uslovi pri održavanju, od ambijenta u kojem se izvode do broja muzičara koji učestvuju. Kompletan projekat je usmjeren ka koncertnom nastupu i izvođenju popularnih rok hitova u klasičnoj kompoziciji, a u kombinaciji rok grupe sa vokalnim izvođačima, simfonijskim orkestrom i horom. Ideja je inspirisana brojnim rok simfonijama u svijetu koje su zabilježile veliki uspjeh, a koje ujedno daju počast poznatim i bezvremenskim rok hitovima. Posljednjih dvadesetak godina nije poznato da se izvodila rok simfonija ovoga tipa na prostorima BiH, što daje ‘težinu i veličinu’ ovome projektu”, rekao je idejni tvorac projekta Dragan Moconja, gitarista benda Tupas mene.

Muzičari koji učestvuju u projektu su članovi rok sastava Tupas mene, studenti Muzičke akademije umjetnosti RS, profesori i učenici Srednje muzičke škole „Vlado Milošević“, te vokalni izvođači iz grupa Bandaneon Square, Lady D, Vanja the Frog i Brutal Protest.

Svi koji 25. i 26. oktobra posjete Kulturni centar “Banski dvor” u Banjaluci imaće priliku da čuju hitove Michaela Jacksona, Queena, Led Zeppelina, Aerosmitha u posebnom aranžamanu. Planirano je i snimanje audio i video izdanja, te širenje projekta na cijelu regiju.

Ostavite komentar: