Svarun objavio novo izdanje “Zaveštanje I: Zemlja” (audio)

Svarun

Novina u kuhinji Svaruna, metal projekta i vizije Nikole Paceka-Vetnića jeste izdanje pod imenom “Zaveštanje I: Zemlja” (“The Legacy I: The Land“).

Omot albuma

Omot albuma

Ovaj mini album predstavlja nastavak prošlogodišnjeg EP-a “Zemlja” na kom se i nalaze prve dve pesme sa ranijeg EP izdanja, uvodni intro “Zaveštanje“, kao i “Zemlja“. Novine su tri pesme, “Krv“, “Grobovi” i “Zvezde” .

Identitet Svaruna je svakako i dalje usmeren na neke od istorijskih i ideoloških tema slovenskih naroda. Muzički gledano, neki od glavnih elemenata su prisutni, ali i neki eksperimenti koji mogu biti pomalo iznenađujući.

Na ovom, kao i na ranijim izdanjima učestvuju kao vokali Viktoriya Kargina i Rodion Kitaev, Marko Ercegovac i Bojan Vukoman su bili zaduženi za gitarske deonice, dok je Einar Storlien ponovo bio zaslužan za deonice basa, dok je Nikola bio vladar svog instrumenta, bubnjeva.

Album je sniman između jula 2013. i marta 2014. godine. Rodionovi vokali su snimljeni u Moskvi od strane Dallathara Darknighta. Viktoriyani vokali su snimljeni u Lugansku (Ukrajina) od strane Sergeia Grunenka. Gitare je snimao Nikola Pacek-Vetnić u Svarun studiju u Novom Sadu. Bas je snimio sam Storlien u kućnoj produkciji.

Na kraju, miks, mastering, cover, logo i booklet su urađeni od strane samog Pacek-Vetnića.

Ostavite komentar: