Sutra kreće JazzFest u Kragujevcu

Brussels Jazz Orchestra

Agencija Rekreativno i Art Kvart organizuju 17. JazzFest Kragujevac – IJFK od 28. do 30. oktobra. Svi koncerti će biti na Velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra od 20 sati.

U okviru programa festivala nastupiće David Helbok trio (Austrija), Suna Gunlaugs trio (Island), All Included (Norveška), Diter Ilg trio (Nemačka), Beti Đorđević (Srbija) i Horse Orchestra (Danska). Uz muzički program pripremljen je i prigodan prateći sadržaj kao što je izložba plakata srpskih džez festivala, Jam Sassion (foaje) – svake večeri nakon koncerta ljubitelji džeza će moći da provedu neko vreme sa izvođačima i da im u opuštenoj atmosferi postave pitanja i zasviraju sa njima. Takođe, tu je i Master Class predavanje ,,Istorija džeza”. Mićun Ristić, muzički teoretičar, hronološki vodi na put kroz epohu koju su obeležili ritmovi i melodije džeza, upoznajući nas, uz raznovrsne audio ilustracije, sa svim glavnim akterima i stilovima džez muzike.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 600 dinara (dnevne), 1000 dinara (dvodnevne) i 1500 dinara (trodnevne), a prodajna mesta ulaznica su biletarnica Teatra , caffe Kuća , caffe Oblomov , caffe Bard , Tango,  Ivil i Hide park caffe.

Ostavite komentar: