brkovi

Straight Mickey and the Boyz u Elektropioniru – Energija, znoj i brushalteri

Straight Mickey and the Boyz / foto: Nemanja Đorđević

Za bend koji ima objavljen tek jedan album Straight Mickey and the Boyz uspeli su da okupe veliki broj ljudi na koncertu u beogradskom klubu Elektropionir. Ovaj trio je, ipak odavno poznat beograskoj publici kao bend koji pravi dobre i energične svirke, tako da to i nije neko iznenađenje.

Nastup otvara nova stvar “Haos radi“, koju publika dočekuje mirna sa blagim ovacijama. Javljaju se i tehnički problemi, a pesma “Ne” ostaje skoro cela bez zvuka gitare. Gitarista Miki menja instrument dok publika traži ponavljanje pesme, ali ništa od toga. “Crv” počinje a cappella: “Ja sam crv, tvoj najbolji drug, ja sam stvar koja izmiče kontroli”. Zvuk u Elektopioniru para uši. Nakon ove bend svira pesmu “Lakši“. Zvuk postaje bolji, a publika prima vibracije od benda. Slede dve nove pesme od kojih jedna podsećana beogradsku grupu Plejboj. Utegnut gruv basa i bubnja i neprestano smenjivanje na vokalima ispraćeno je velikom dozom znoja sa basiste Boška. Muzičari prilaze publici i kreće najbesnija stvar “Ne osećam se dobro“, koja diže svirku na viši nivo- haos konačno počinje da radi.

Bubnjar Danilo preuzima vokal na pesmi “Fantastične misli“, koja dobija spontaniju verziju nego na albumu. “Na momenat smo imali utisak da niko nije došao na koncert” , izjavio je Danilo nakon ove pesme, koja je uspela da probudi uspavanu publiku. “Ako nemaš snažnu volju, kako misliš da postojiš“, ori se sa bine, nakon čega sledi prepucavanje na gitari i basu i energičan, brz ritam bubnjeva. Fanovi učestvuju u performansu horski pevajući ovaj direktan refren. “Dalek svet” ostavljen je za kraj regularnog dela, što je bio pun pogodak – Elektropionir bruji od glasova koji u glas pevaju zaraznu temu i “Jutro sve promeniti neće”. Nakon ove pesme bend se povlači, dok masa traži još, željna svirke i atmosfere koja je nastala u drugom delu nastupa.

Bis počinje bas solom u toku kog jedan brushalter upućen Bošku završava na bini. Rokenrol, nema šta. Ipak basista to ne konstatuje odmah i nastavlja da svira da bi tek na kraju pesme primetio poklon od ženskog fana. Još jednom sviraju pesmu “Haos radi” ovaj put u dosta boljem izdanju, bez tehničkih problema. Odlaze iza bine, dok deo publike već kreće ka izlazu. Na poziv fanova bend se ipak vraća i za kraj svira “Napečurenu” u produženoj verziji. Instrumenti ostaju na bini da prave buku, a muzičari se pozdravljaju s publikom.

Može se reći da je start svirke bio nešto lošiji zbog tehničkih problema na bini i pomalo nezainteresovane publike, ali je energija tokom svirke s obe strane rasla i tako pokazala da ovi momci znaju šta rade i da imaju pristojnu bazu fanova.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

 

Save

Ostavite komentar: