brkovi

Sting najavio dvanaesti album novim singlom

sting

Sting se vraća novim udarnim singlom “I can’t stop thinking about you”, zvucima električne gitare i brzog promenljivog ritma.

Pesmom je najavio 12. solo album 57th & 9thalbum. Album će biti objavljen preko Chaeeytre/Interscope Recordsa do 11.novembra.

Kako prenosi Stereogum, Sting je rekao da je pesma inspirisana čekanjem kreativne inspiracije dok je zurio u prazan papir. Sa 57th & 9th, Sting se vraća rok zvuku sa izletima uz klasičnu muziku (From the Labyrinth iz 2006.), prazničnu muziku (If on a winter’s night iz 2009.), simfonijske verzije solo pesama (Symphonicities iz 2010.) i keltsku muziku (The last ship iz 2013.).

Na snimanje je došao bez materijala, a pesme je pisao na licu mesta, Balada “50.000” je napisana u nedelji smrti Princa.

Muzičar je album nazvao po Njujorškoj rasksnici koju je prolazio na putu do studija svakoga dana. Snimio ga je sa užim krugom saradnika, uključujući članove sa turneja Vinniea Colaiuta (bubnjevi), Dominica Millera (gitara), kao i Jerryja Fuentesa i Diega Navaria iz grupe the Last Bandoleros.

Spisak pesama:

1. I Can’t Stop Thinking About You
2. 50.000
3. Down, Down, Down
4. One Fine Day
5.The Pretty Young Solidier
6. Petrol Head
7. Heading South On the Great North Road
8. If You Can’t Love Me
9. Inshallah
10. The Empty Chair

Ostavite komentar: