Šta muzičari slušaju: Davor Smotalić Smotke (Radio Luksemburg)

ygscBubnjar Radio Luksemburga Davor Smotalić iz svoje je riznice izdvojio tri albuma koja „vrti“ u zadnje vrijeme. Pročitajte (i poslušajte) njegov izbor.

The Beatles – 20 Greatest Hits (1982)

Prvi od njih je „The Beatles Greatest Hits“, jer mi je teško izdvojiti koji njihov album najviše volim. Oduvijek ih obožavam, ali ih tek sada znam cijeniti. Toliko dobrih pjesama, grooveova, otpjevanih i odsviranih melodija… mogao bih ih slušati cijeli dan bez prestanka. Skoro svako jutro uz kavicu na slušalice ispijam i Beatlese.

Ramones – Greatest Hits (2006)

Drugi album koji je stalno u pogonu su neizostavni Ramonesi i njihov „The Greatest Hits“. Ne mogu izdvojiti ni pjesmu, a kamoli album koji je mojim ušima najmiliji pa da se riješim muka „The Greatest Hits“ je savršeno rješenje za ljude poput mene. Ukratko, zbog Ramonesa sam se i počeo baviti glazbom. U vrijeme kada su pjesme trajale od 6 do 12 minuta, od čega 10 minuta sola na gitarama ili hammondu, dolaze četiri podrapana kvartovska „brijača“ i sviraju pjesme od 2,5 minute, wow, i sve su rekli bez preseravanja.

U2 – Achtung Baby (1991)

U2-ov „Achtung Baby“ je treći album koji se ne skida sa moje top liste od kada sam ga čuo. Pjesma, melodija, energija i moderna produkcija. Moraš imati muda za napraviti takav progres u pop rock glazbi. Nekako mi se čini da je „Achtung Baby“ probudio u meni želju da budem glazbenik cijeli život. Thanks U2.

Ostavite komentar: