Spomenik Jacku Whiteu u Zagrebu

Jack WhiteJack White, multiinstrumentalist, producent, vođa nekih od najvećih bendova posljednjeg desetljeća i jedan od najznačajnijih glazbenika novije povijesti, dobit će u petak, 23. svibnja spomenik u centru Zagreba.

Dvorište Subkulturnog centra u ulici Pavla Hatza postat će u petak, 23. svibnja, točno u 20 sati bogatije za još jednu skulpturu iz programa “Tematski park rock’n’rolla”.

Nakon Joea Strummera, Johna Lennona i Jimija Hendrixa red je došao na jednog od najpoznatijih glazbenika novije generacije, čovjeka kojeg je magazin Rolling Stone svrstao na 17. mjesto liste 100 najvećih gitarista svih vremena. Sa samo 39 godina Jack White postigao je puno više nego mnogi glazbenici u cijeloj karijeri. Globalnu popularnost stekao je u grupi The White Stripes koju je činio sa svojom bivšom suprugom Meg White. Nakon šest studijskih albuma grupa se službeno raspala 2011. godine kad je Jack već bio zaposlen u bendovima The Raconteurs i The Dead Weather kao i izuzetno uspješnom solo karijerom započetom albumom “Blunderbuss”. Otkrivanje spomenika u Zagrebu, prvog u njegovom životu, dogodit će se tri tjedna prije objave novog studijskog albuma “Lazaretto” i predstavlja novu zasluženu počast Jacku Whiteu nakon titule glabenog ambasadora Nashvillea

Autorica spomenika Jacka Whitea je mlada kiparica Alana Kajfež.

Ostavite komentar: