Spandau Ballet rade na povratničkom albumu

spandau-ballet

Članovi gupe Spandau Ballet, pripadnici novog romantizam 80ih, objavili su da rade na novom albumu, prvom još od 1989. godine.

Oni su se pre pet godina ponovo okupili zbog povratničke turneje (koja je obuhvatila i Beograd), a na Tviter nalogu benda objavili su da produkciju radi Trevor Horn, poznat po nekim klasićnim albumima iz 80-ih godina poput „The Lexicon Of Love“ od ABC i „Welcome To The Pleasuredome“ od Frankie Goes To Hollywood.

Grupa se prvobitno raspala 1990. godine, a članovi benda su na kraju završili i na sudu, kada su pevač, bubnjar i saksofonista tužili gitaristu Gerija Kempa, jedinog tekstopisca u grupi, zbog navodnog neisplaćivanja dogovorenih zarada. Ipak, to ih nije sprečilo da se 2009. ponovo okupe, a priključio im se i Kempov brat Martin kao basista.

Poslednji nastup imali su 2010. godine, a pored albuma u planu je i dokumentarac o bendu „Soul Boys Of The Western World“, koji bi trebalo da izađe u oktobru.

Spandau Ballet su po okupljanju 2009. godine objavili “Greatest Hits” kolekciju sa dve nove pesme “Once More” i “She Loved Like Diamond”. Bend je bio popularan 1980ih godina, kao deo “new romanticism” muzičkog pokreta i poznati su po hitovima “True”, “Gold”, “I’ll Fly For You”…

Ostavite komentar: