brkovi

„Sonic Doom: The Movie“ – rockumentarac o bendovima Umor i Cojones

cojonesRedatelj Matija Trupinović svoj je rockumentarac „Sonic Doom: The Movie“, koji opisuje glazbeni put dvaju zagrebačkih bendova – Umor i Cojones, dao na uvid preko YouTube kanala.

I Umor i Cojones pod ovim imenima djeluju od 2006. godine nakon čega su uslijedila brojna izdanja, a upravo su prva njihova izdanja izašla pod okriljem nezavisnog labela Sonic Doom Records, čija je idejna nit vodilja bila skupiti slične bendove koji sviraju stoner ili žanrovski srodnu glazbu te uz do it yourself (DIY) pristup glazbi, istu stvarati i izdavati.

Trupinović o radu na rockumentarcu ističe: “Ovaj film je moj prvi amaterski pokušaj stvaranja dokumentarca te s obzirom na brzinu snimanja i prikupljanja snimki te montiranja i idejnog režiranja, teška srca priznat ću da sam zadovoljan. Želio sam prikazati istinsku ljubav prema glazbi i to svih ljudi u filmu (svirački i menadžerski) i nadam se da sam uspio te da će drugi bendovi, noviji, ali i stariji koji razmišljaju o sličnim koracima, koje su napravili Umor i Cojones, uvidjeti što ih čeka – put, zgode i nezgode, prepreke i izazovi koji su pred svim takvim bendovima, ukoliko ustraju u svome radu, kvalitetnom radu.“

„Sonic Doom: The Movie“ možete pogledati na našem sajtu, kao i na YouTube kanalu Matije Trupinovića.

Ostavite komentar: