“Smrt i uskrsnuće krautoroka po Seven That Spells” – deo drugi (video)

Seven That SpellsHrvatski psihodelični trio Seven That Spells izbacio je teaser za novi album – “IO“, koji je drugi deo trilogije “The Death And Resurrection Of Krautrock”.

Novo izdanje, koje će dodatno zacementirati poziciju Seven That Spells kao jednog od najvažnijih psihodeličnih sastava u ovom delu Evrope, biće objavljeno krajem juna ove godine za nemačku izdavačku kuću Sulatron-Records.

Seven That Spells će premijerno u Srbiji nov materijal predstaviti 25. aprila na koncertu u beogradskom Centru za kulturu Božidarac u okviru serijala koncerata Vračar Rocks. kada će nastupiti zajedno sa Temple Of The Smoke – najznačajnijim srpskim space rock sastavom u ovom trenutku i misterioznim projektom Jastreb.

Na albumu “The Death And Resurrection Of Krautrock: IO” se radilo dve godine, a materijal predstavlja malo remek-delo moderne psihodelije i kraut rocka. Izdanje, koje je trenutno na masteringu u Berlinu, biće promovisano na dve turneje: prvoj u aprilu i na drugoj u septembru. “Cijela Evropa – od Londona do Berlina”, poručuju STS.

Album je snimljen u legendarnom zagrebačkom okultnom studiju Kramasonik pod budnim okom Nikše i Brleta. Miksan je od strane članova benda.

Ostavite komentar: