Sludge veterani SUMA sviraju u zagrebačkom klubu Močvara

Suma
Zagrebačka Močara ugostit će švedski bend SUMA u utorak, 8. studenoga.

Sludge veterani Suma, fantastičan live bend koje je itekako poznat metal i rock entuzijastima Zagreba, vraća se u grad nakon 8 godina izbivanja. Razlog dolaska u Zagreb, kao i cijele im turneje, izlazak je novog albuma “The Order of Things“. Albumi ovog benda nisu česti (ovaj je prvi nakon šest godina izdavačke neaktivnosti) i svaki od njih je malo remek-djelo. Produkciju i snimanje je ponovno odradio Billy Anderson, također veteran na underground rock sceni.

Album donosi još veći pomak na eksperimentalniju i mračniju stranu rock spektra nego prijašnji albumi. Psihodelično šamansko mantranje u gustim i tamnim oblacima sludge riffova, grmljavina zaglušujućih bubnjeva i oluja atmosferičnih i anksioznih semplova zvukova, isječaka iz filmova i zujanja – ukratko bi mogao biti opis ovog opusa.

Poznati po iznimno bučnim i gotovo obrednim koncertima stekli su fanove širom svijeta i status koncertne atrakcije koja se ne propušta. Gomila decibela koju proizvodi Suma iskustvo je potrebno svakom iskonskom slušatelju i štovatelju sludge metala, jednog od najtežih i najabrazivnijih podžanrova rocka, ali ne samo njima nego i svakome tko želi doživjeti fantastično koncertno iskustvo.

Upad je 45 kuna.

Ostavite komentar: