Slipknot objavio teaser za predstojeći novi album

Slipknot_2Nonet iz Iowe, Slipknot, posle više meseci tišine konačno je objavio prve vizuelne i auditivne teasere za novi album koji se očekuje do kraja tekuće godine.

Bend je predstavio novi logo i kratke video kadrove u kojima se čuju rifovi i perkusije. Video prikazuje devojku koja izgleda kao da se nalazi u psihijatrisjkoj bolnici (sa horor elementima poput filmova “Saw“, “The Grudge“, “Shutter” i sl.).

Corey Taylor, pevač i frontmen, u više navrata je izjavio da je album 98% završen i da započinje faza miksanja. Album bi trebalo da predstavlja sintezu “Iowa” i “Vol. 3: (The Subliminal Verses)“, drugog i trećeg albuma benda. Ovo će biti prvo izdanje bez tragično preminulog basiste Paula Graya, kao i bubnjara Joeya Jordisona, koji se krajem prošle godine razišao sa bendom.

Takođe, u cilju efikasnijeg rada, gitarista Jim Root nije bio deo zimske turneje Stone Soura da bi kasnije bio otpušten iz benda. Taylor je takođe izjavio da Jordison nije kreativno doprineo na novom albumu i da ne mogu objaviti detaljnije razloge razlaza, ali su obe strane obećale da će u budućnosti obavestiti javnost o svemu što se desilo. Jordison je takođe rekao da nije napustio bend i da je bio šokiran vestima da više nije deo benda.

Ostavite komentar: