Slavljenički koncert Električnog orgazma u petak u Novom Sadu

Električni OrgazamBend “Električni orgazam” održaće 18. decembra u SKCNS Fabrici slavljenički koncert kojim obeležava 35 godina postojanja.

“Sviraćemo presek cele karijere, od prvog do poslednjeg albuma, znači oko dva sata najvećih hitova. Planiramo da izvedemo i jednu novu stvar kao najavu albuma koji planiramo da objavimo sledeće godine”, najavio je gitarista i pevač Srđan Gojković Gile.

“Električni orgazam” se tokom 35 godina postojanja pokazao kao jedan od najznačajnijih domaćih bendova, objavivši niz uticajnih i žanrovski izuzetno raznolikih albuma. Poslednji, “To što vidiš to i jeste” izašao je 2010. godine. “Električni orgazam” je osnovan sa idejom da odsvira samo jedan koncert. Naime, Gile (tada bubnjar), klavijaturista Ljubomir Đukić i gitarista Ljubomir Jovanović Jovec osnovali su u beogradskoj kafani “Mornar” 13. januara 1980. godine “Električni orgazam”, kao jednokratnu predgrupu za koncert njihovog matičnog benda “Hipnotisano pile”. Gile kaže da su posle te svirke “ukapirali da je obrnuto, da je Električni orgazam glavni bend, a da se Hipnotisano pile raspada”.

“Nije ništa upućivalo da će Električni orgazam biti nešto važno, pogotovo što na početku nismo imali nšta osim imena. Meni je neverovatno da je bend zamišljen od danas do sutra napunio 35 godina”, rekao je Gojković.

Karte u pretprodaji mogu se kupiti po ceni od 600 dinara u Gigs Tix prodajnoj mreži. Karta na vratima SKCNS Fabrike koštaće 800 dinara.

Ostavite komentar: