Six Pack koncertom u Zagrebu obeležavaju 20 godina karijere

Six PackPunk rock bend SIx Pack gostuje u zagrebačkoj Tvornici Kulture 24. januara u sklopu turneje kojom obeležavaju 20 godina od nastanka grupe. Kao podrška, pre njih nastupiće bendovi Saučešće i Fast Response.

U oktobru 1994. godine nastao je bend Six Pack, po mišljenju većine muzičkih kritičara, kolega i publike, jedan od najuticajnijih i zasigurno jedan od najboljih punk rock bendova na Balkanu. Prepoznatljiv po izuzetno energičnom, a opet melodičnom načinu izražavanja, priznat zbog inteligentnih tekstova i poznat po savršenoj atmosferi na svojim nastupima, Six Pack je jedan od prvih domaćih underground bendova koji je probio granice Srbije i svirao gotovo svugde gde se svirati može.

U svojoj diskografiji, grupa ima pet albuma i to: Pretnja ili molitva?, zatim kultni “Fabrička greška”, “Minut ćutanja”, “Musique” i poslednji objavljeni “Epicentar”. Povodom dvadesetogodišnjice benda koju Six Pack upravo proslavlja, tokom ove godine u planu je BEST OF album pesama koje su bend učinile onim što danas jeste.

Saučešće je relativno mladi zagrebački melodic punk bend u kojem su ne tako mladi članovi dobro poznatih bendova Mašinko, Fraktura Mozga i Pičke Vrište.

Fast Response je zagrebački punk bend koji je u leto 2013. godine objavio mini EP Cuntspiracy, a u februaru 2014. je izašao prvi album pod nazivom “Welcome to Corruptia”

Ulaznice u pretprodaji koštaju 40 kuna, dok će na dan koncerta cena iznositi 50 kuna.

 

Ostavite komentar: