Sinergija zagrebačke publike i Fear of Men u Močvari

Fear of Men

Fear of Men; foto: Goran Novosel

Fear of Men su, može se reći, još jedan na rastućem popisu bendova s kojima zagrebačkoj publici bez problema polazi za rukom stvoriti sinergiju i odličnu atmosferu. Nakon njihovog prvog nastupa u Močvari prije dvije godine vratili su se jučer i u kratkih sat vremena, koji su proletjeli u odličnoj atmosferi, priredili efektnu i uzbudljivu svirku.

Fear of MenOko deset sati jučerašnje večeri na pozornicu je izašla četvorka predvođena Jessicom Weiss i već u prvim trenucima bilo je jasno da je atmosfera odlična, a publika u elementu. Močvara je bila relativno popunjena, taman toliko da se moglo bez problema išetati i zapaliti cigaretu, bez da se nekome stane na žulj. Očaravajući i zanimljiv nastup započeo je pjesmom “Island“, čime smo odmah upali u dimenziju Fear of Men, snažnu i pomalo tajanstvenu. Vokal je zvučao zanešeno i sanjalački, praćen basom, gitarom i bubnjevima, a prostorom su se širile vibracije letargije, ali bez doze pasivnosti.

Weiss je u rijetkim i kratkim trenucima kada bi provirila kakva pauzica između pjesama zvučala iskreno zadovoljno što su se vratili i rekla da prepoznaje neka lica od njihove prve posjete Zagrebu. Brzo smo dočekali “Until you“, također sa albuma “Fall Forever“, koja uživo oduševljava u najmanju ruku jednako kao studijska verzija. Naprotiv, nije zvučala ni mrvicu manje prožimajuće nego izvedba uživo iz St. Pancras Old Church i publika je to nagradila odgovarajućom reakcijom i aplauzom.

Okupljenima je definitivno odgovarao osvježeni set pjesama, no imali smo priliku i ponovo čuti neke pjesme poput “Descent” sa debitantskog albuma “Loom“. Opuštena i intimna atmosfera Močvare bila je idealno okruženje za nastup nabijen i ispunjen doživljajem, u kojem niste mogli ne biti prisutni u komunikaciji koja se širila prostorom.

Fear of MenVrlo brzo je došao trenutak kada se četvorka povukla sa pozornice, ali su dugačak aplauz i glasni zvižduci uspjeli dozvati bis od još dvije pjesme. Uvjerenost bez pompoznosti kojom barata ovaj mladi bend ostavlja duboki utisak i odaje zrelost i predanost koja često izostaje i kod zrelijih izvođača. Čuti, recimo, “Sane“, zvuči gotovo kao da ste u filmu u kojem se protagonisti nalaze na koncertu omiljenog benda, ali izvedba zvuči mrvicu presavršeno da biste vjerovali da je stvarno uživo. No, zaista jest uživo te to, uz ambijentalni ugođaj koji uvlači bez trenutaka hladnog tuša buđenja, čini ovaj bend toliko dobrim.

Poslije koncerta bend se ostao družiti sa prisutnima i prodavati materijale uz promotivni pult, tako da smo zaista stekli dojam da se ostvarila sinergija koja čini iskustvo koncerta živopisnim i trajnim doživljajem. Sve pohvale!

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Fear of Men

Save

Save

Ostavite komentar: