brkovi

Simpatične Amerikanke The Coathangers sviraju u Beogradu

coathangersDebitantski koncert za američki trio The Coathangers u Beogradu zakazan je za utorak, 9. jun u KC Gradu.

Pre devet godina četiri devojke iz Atlante praktično vica radi formiraju bend The Coathangers ne bi li svirale po lokalnim žurkama, najčešće kao predgrupa mnogim drugim nezavisnim rok grupama koje su svraćale u njihov grad. Međutim, neobavezno zajedničko muziciranje ubrzo postaje malo ozbiljnije, devojke dolaze do prvog albuma, a posle njega i par singlova, onda je na redu i drugi album, pa par turneja, pa ozbiljniji odziv na njihove koncerte, a onda su ih Black Lips kao predgrupu poveli sa sobom na turneju i posle toga ništa više nije bilo isto, kako se to obično kaže. The Coathangers su prevazišle okvire lokalne scene, glas o četiri devojke dopro je daleko, a to je uzrokovalo ne samo veću prodaju ploča, nego i pozive da se sviraju neka egzotična mesta koja mnogi američki indie bendovi nikada ni ne vide. Godine 2012. sviraju po Evropi kao predgrupa The Thermals, a sledeće godine sledi ista stvar samo sa …And You Will Know Us By The Trail Of Dead.

Krajem 2013. godine bend napušta Candice Jones i The Coathangers postaju trio (Julia Kugel, Meredith Franco i Stephanie Luke).

Ubrzo, početkom 2014. objavljuju četvrtu ploču “Suck My Shirt“. Novi album i bazična rok postava dodaju poprilično drugačiji šmek muzičkom izrazu devojaka iz Atlante. Obzirom da nemaju muškarce u grupi, vrlo ih je lako bilo smestiti u više žanrovskih varijanti all-girl bendova. Ovih dana (početak maja) The Coathangers su u studiju, snimaju novi album. Za manje od mesec dana ponovo dolaze u Evropu, a ovaj put neće preskočiti naše krajeve.

Karte su u pretprodaji po ceni od 700 dinara na šanku KC Grada i u Pinball Wizard prodavnici ploča.

Ostavite komentar: