brkovi

Sigur Rós obrađuju “Kiše Kastamira” za Igru prestola (audio)

Sigur Ros sa piscem R.R. Martinom

Sigur Ros sa piscem R.R. Martinom

Ranije najavljeno gostovanje islandske trojke Sigur Rós u četvrtoj sezoni popularne HBO-ove serije “Igra Prestola” (Game of Thrones) biće i više od toga.

Islanđani će istovremeno doprineti soundtreku serije sopstvenom interpretacijom kompozicije “Kiše Kastamira“, odnosno “The Rains of  Castamere“. Pesma će biti objavljena 13. aprila a dotle se jedan njen deo može poslušati na Amazonu.

Pesmu je izmislio Džord R.R. Martin pisac i tvorac serijala “Pesma leda i vatre” po kojoj je HBO napravio seriju. Pesmu je po narudžbini za seriju iskomponovao originalno Ramin Đavadi po Martinovim stihovima. Više puta se pojavljivala u seriji, ali su najpoznatiju verziju odradili poznati alternativni rokeri The National.

Numera kroz serijal najavljuje neki nesrećan događaj, a po priči iz knjiga bardovi su je napisali u čast Tivina Lanistera, kada je uništio pobunjenog lorda Kastamera i spalio njegov zamak. Ujedno simboliše snagu kuće Lanisterovih uz poruku da ih ne treba izdati. Premijera četvrte sezone svetski popularne serije je u nedelju 6. aprila.

The National verzija:

Ostavite komentar: