brkovi

Serbian Jazz Bre! sutra na Zidiću

serbian jazz breMuzički program na popularnoj mini letnjoj sceni Doma omladine Beograda, koja je tokom prethodne dve godine postala nezaobilazna tačka susreta Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavlja se i tokom ovog leta. U subotu 20. juna, nastupiće prvi bend novog ciklusa, Serbian Jazz Bre!

Zidić na Platou Milana Mladenovića će svakog petka i subote od 20 do 21 čas biti pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače. Ugostiće se i neki od bivših omladinaca, koji su i dalje mladi duhom i imaju sveže ideje.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

Publika će, takođe, imati priliku da se zabavi, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada. Pozivamo sve sugrađane i goste glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje.

Novi album benda Serbian Jazz Bre! izdat je u aprilu ove godine. On donosi i novi zvuk benda, koji je već bio predstavljen publici u nekoliko navrata na koncertima i festivalima prošle jeseni i ovog proleća. Same kompozicije su složenije i aranžirane u puno različitih boja i nijansi, pa se i sastav muzičara i instrumentarjium menjaju od numere do numere, od solo klavira ili bubnja, pa do bogatog zvuka seksteta. Umetnička individualnost i izraz pojedinca u bendu igraju značajnu ulogu u stvaranju muzičke celine, pa su novi solisti Maks Kočetov i Rastko Obradović doprineli i stilskim promenama. Muzika je bazirana na nasleđu srpskog i balkanskog podneblja, ali u najvećoj meri interpretirana jezikom savremenog džeza.

Serbian Jazz Bre! čine: Aleksandar Jovanović Šljuka – klavir, klavijature, Marko Fabry – bas gitara, Aleksandar Cvetković – bubnjevi, Maks Kočetov – saksofon, Uroš Šećerov – udaraljke i stvara plodnu podlogu za istraživanje i vizuelni izraz Ivana Grlića kao video džokeja, koji u duhu džeza, koristeći improvizaciju prati odsvirane note i prenosi svoje impresije na ekran.

Nakon ovog koncerta, publici će se predstaviti i Evidence Quartet (26.6.) i Ućuti Pas (27.6.).

Ostavite komentar: