Seine najavljuje album “Sno sna” singlom “Svog”


Zasanjani folk-punk trio Seine s novim singlom “Svog” najavljuje izlazak debitantskog albuma “Sno sna“, koji izlazi 14. septembra za Moonlee Records i Vox Project.

Seine je projekt Ivana Ščapca, čiji početci idu u 2007. godinu, mada je pun zalet dobio tek kad je njegov post-punk-noise bend Vlasta Popić prestao s radom u 2015. godini. Iako počevši kao kantautorski projekt Seine se u tom razdoblju razvio u punokrvan bend, gdje Ivana na vokalu i gitari prate Dimitrij Mekotanović Petrović (Vlasta Popić, Radost) na bubnjevima, udaraljkama i back vokalima, te Boško Mijušković (Škrtice, Straight Mickey and the Boyz) na basu, čiju ulogu na koncertima preuzima Ivan Grobenski (Moskau).

Seine su 2016. godine nastupili na Nektar Demo Festu u Banja Luki (BIH), gdje su pobijedili na najvećem bendovskom takmičenju u regiji, a za nagradu dobili snimanje i produkciju debitantskog studijskog albuma. Nakon nastupa na festivalu MENT Ljubljana 2017. su udružili snage sa slovenskom izdavačkom kućom Moonlee Records i rezultat je album “Sno sna”.

Album “Sno sna” donosi atraktivnu kombinaciju zasanjanog gitarskog razigravanja, psihodeličnih basovskih linija i minimalističkih bubnjarskih motiva koji se prepliću u pjesme ljubavi i čežnje.

Ivan Ščapec je pre izlazka Seine albuma u vlastitoj režiji izbacio i digital EP svog solo kantautorskog projekta Eine.

Ostavite komentar: