Sea Dance najbolji evropski festival srednje veličine u izboru EFA

Sea Dance Festival proglašen je u sredu za Najbolji evropski festival srednje veličine u okviru šestog izdanja European Festival Awards, koji se ove godine održao u holandskom Groningenu.

Mađarski Sziget festival proglašen je za Najbolji veliki muzički festival u 2014. godini (osvajao je nagradu i 2012) i tako preuzeo titulu od EXIT-a. Belgijanci su bili veoma uspešni na dodeli, osvojivši tri nagrade: I Love Techno za Najbolji festival u zatvorenom prostoru, Live Nation Belgium za Promotera godine i Stromae za Najboljeg novog izvođača.

I Britanci su dobro prošli, Melvin Benn dobio je nagradu za Životno dostignuće, Glastonbury, o kome smo nedavno pisali, za Najbolji line-up, dok su Arctic Monkeys osvojili dve nagrade, za Najboljeg izvođača i za Himnu godine, pesmom ‘R U Mine’.

Domaćini Holanđanini uzeli su dve nagrade, Down The Rabbit Hole Festival proglašen je za Najbolji novi festival, dok su MOJO/Loc Festivals dobili nagradu za Zdravlje i bezbednost. Španski Primavera Sound je Omiljeni festival izvođača, dok je poljski Tauron Nowa Muzyka Najbolji mali festival. Danski Rosklide festival dobio je nagradu za Najekološkiji festival, dok je prvi čovek festivala Rikke Oxner, koji se penzionisao posle 20 godina rada na istom, dobio nagradu za Izuzetnost i strast.

Pobednici su birani u kombinaciji s javnim glasanjem i žirijem, koga čine novinari, agenti i organizatori festivala, koji imaju 25% u ukupnom zbiru. Učestvovali su festivali iz preko 35 zemalja, a glasalo je preko 1,2 miliona ljudi, što je duplo više nego prošle godine.

2 komentara o “Sea Dance najbolji evropski festival srednje veličine u izboru EFA

  • Djole

    Kakva sprdnja. Izglasaš sam sebe, “public voting”, briljantna pobeda, kao kad se za MTV nagrade investira u zilion sms-ova da pobedi Van Gog. Al ajd, to im valjda dođe kao plaćena reklama, ipak je naš festival iako je često bezveze.

    Reply

Ostavite komentar: