Sara Renar u Beogradu

U sredu, 20. septembra hrvatska kantautorka Sara Renar održaće koncert u beogradskom Dorćol Placu. To je, ujedno, i treći događaj u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva “Hrvatski kulturni centar – Beograd”.
Sara Renar je nagrađivana zagrebačka kantautorka koja iza sebe ima tri studijska izdanja. Album “Djeca” je 2014. godine nominovan za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015. za EP “Jesen” Sara nominovana u dve kategorije (najbolja žensko vokalno izvodjenje, najbolji alternativni album), a Porin je osvojila u kategoriji vokalnog izvodjenja.

U poslednje tri godine Sara je održala oko 250 koncertnih nastupa širom regiona, a najupečatljiviji bili su nastup na novosadskom festivalu Exit, gde je otvorila program Main stagea pre nastupa Manu Chao, kao i nastup na ovogodišnjem izdanju Lake Festa u Nikšiću. Glavnu nagradu stručnog žirija dobila je na festivalima Poezika i Kantfest u Beogradu.

Sara upravo promoviše svoj treći studijski album “Tišina” koji je u protekla dva meseca dobio najbolje recenzije. Album je proglašen albumom godine u sledećim medijima: Hrvatski Radio, Ravno do dna, Nacional, Globus. U februaru, Sara je ponovo nominovana za nagradu Porin u dve jake kategorije – album godine i najbolji alternativni album. Poslednje u nizu priznanje dobila je pre mesec dana kada je isti album nominovan za IMPALA evropski album godine. Trenutno je na turneji koja obuhvata čak 60 gradova, a tokom godine nastupaće često i van regije. Kritika je odlično prihvatila sva dosadašnja izdanja i nastupe koji su Saru uvrstili u sam vrh nove muzičke scene u regionu.

Početak koncerta na Dorćolu najavljen je za 21 čas.

Ostavite komentar: